Historik


Joel Krigström heter jag som äger och driver Fjällboxen. Vid min sida har jag min fru Cicci Krigström som är personlig tränare och håller koll på mig:) Vi har båda två arbetat i gymbranchen i över 10 år.
Vi upptäckte båda två CrossFit under 2008 tack vare en personlig tränare i Stockholm.
Det första träningspasset som jag höll i med CrossFit Sälen var 1 maj 2012 men då kallade jag verksamheten för Level Fitness. Passet hölls i vårat Garage som på den tiden endast hade några få kettlebells, en skivstång, några viktplattor, ett par däck, och pull-ups räcken för 2 personer. 


Intresset för passen var stort från början och under hösten var det fler och fler som började träna hos oss. 
När vi såg att intresset var stort så utökade vi träningsutrustningen radikalt och såg även till att bygga om Garaget till en riktig "Box" som CrossFit gymmen kallas. Dock en väldigt liten Box men den mysigaste och charmigaste som jag har sett:)
Från Januari 2013 blev vi en CrossFit afiliate, d.v.s. en "riktig CrossFit Box" .

2016 bytte vi namn till Fjällboxen! Vi är inte längre en CrossFit affiliate men träningen förblev denasamma. 

 

2017 var vårt mest händelserika år. Jag och min familj flyttade vår privata bostad ner till byn (Sälenvägen 62, norra delen av byn) i februari 2012 och 1 maj samma år flyttade Fjällboxen också. Den sommaren höll vi till i vårt lilla garage me tack och lov så kunde vi hålla större delen av träningen utomhus, vilket var superbra! Måste säga att jag saknar lite den perioden när vi var så mycket utomhus och tränade på gräsmatan.

Samma sommar gjorde vi vår största investring någonsin. Vi byggde en ny lokal på tomten som skulle kunna ta in många fler atleter och ge större möjlighter för roliga och varierad träning.
4 september 2017 invigdes den nya lokalen som blev över förväntan.
En dröm kom i uppfyllelse och nu tränar vi på i den nya lokalen.

 

Utomhusområdet var inte det roligaste till en början men sommaren 2018 flyttade vi Pull-up riggen till nya Fjällboxen och gjorde i ordning runt Boxen så att det ser mycket trevligare ut och bättre utomhusmöjligheter.
 
Förutom 12-13 gruppträningspass/veckan så håller jag även i ca 10-12 gruppträningspass för företag, samt personlig träning för privatpersoner. 


Jag ser att intresset hela tiden ökar för Fjällboxen i Sälen, men för att behålla kvalitén på högsta nivån så har jag ett tak på hur många atleter jag kan ta in.


För mig är det viktigaste att alla känner sig sedda, känner gemenskap och samhörighet samt att alla utvecklas och får ut det som de vill.
 
3-2-1 Go Sälen!